Το βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας των καταστημάτων Selekt Beauty

Το Selekt Beauty δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

Μέσα από την υιοθέτηση μιας σειράς πολιτικών, το Selekt Beauty δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για να συνεχίσει να αποδίδει σε υψηλά επίπεδα με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ:

 • Στη μείωση της σπατάλης πρώτων υλών όπως το χαρτί και το πλαστικό,
 • Στην ενθάρρυνση των πελατών τους για ενσωμάτωση της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα τους, καθώς και
 • Στην προώθηση πρακτικών επαναχρησιμοποίησης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ SELEKT BEAUTY

 1. ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

Το Selekt Beauty στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου του 2022 ξεκίνησε μια νέα καμπάνια για να ενθαρρύνει τους πελάτες του να χρησιμοποιούν για τις αγορές τους επαναχρησιμοποιήσιμη τσάντα ή να επαναχρησιμοποιούν τις παλιές τους τσάντες από τα Selekt Beauty. Η ανανεωμένη πολιτική προνοεί ότι οι τσάντες αγορών Selekt Beauty θα συνοδεύονται με μια μικρή συμβολική χρέωση.

 1. VEGAN ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Η επωνυμία επικεντρώνεται στη συνεχή επέκταση του χαρτοφυλακίου της με την ένταξη επωνυμιών καθαρής ομορφιάς. Το Selekt Beauty επιθυμεί να συνεργάζεται με προμηθευτές που συμμερίζονται τις πρακτικές βιωσιμότητας του και είναι πραγματικά αφοσιωμένοι στη δημιουργία καινοτόμων, κορυφαίων καθαρών προϊόντων ομορφιάς.

Κατά τη διάρκεια του έτους 2021, το Selekt Beauty επέκτεινε το βιώσιμο χαρτοφυλάκιο του, αυξάνοντας τις vegan & cruelty-free επιλογές προϊόντων. Επί του παρόντος, η αλυσίδα καταστημάτων προσφέρει δεκάδες προϊόντα καθαρής ομορφιάς.

Όλες οι επωνυμίες και τα προϊόντα καθαρής ομορφιάς μπορούν να εντοπιστούν εύκολα και γρήγορα εντός των καταστημάτων, καθώς φέρουν την επιγραφή Vegan. Συνάμα, στο διαδικτυακό κατάστημα του Selekt Beauty υπάρχει η ενότητα Vegan όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα προϊόντα καθαρής ομορφιάς.

 1. ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

Οι πλείστες συσκευασίες των προϊόντων του Selekt Beauty είναι κατασκευασμένες από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτή η τακτική στοχεύει στη διευκόλυνση της διαδικασίας της ανακύκλωσης, καθώς ο πελάτης μπορεί απλά να πετάξει τη συσκευασία στον κάδο ανακύκλωσης, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Διαδίδοντας το μήνυμα «Βοηθήστε μας να οικοδομήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον» το Selekt Beauty δημιούργησε το δικό του Πρόγραμμα Ανακύκλωσης. Η συγκεκριμένη πρακτική ενθαρρύνει τους πελάτες του Selekt Beauty να φέρουν στα καταστήματα του Selekt Beauty τις άδειες συσκευασίες των προϊόντων περιποίησης που αγόρασαν από το κατάστημα. Σε συνέχεια, η επωνυμία αναλαμβάνει τη διαδικασία ανακύκλωσης τους.

 1. ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Η επωνυμία για να εξυπηρετεί το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Selekt Beauty έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους ανακύκλωσης εντός των καταστημάτων της. Έτσι, πραγματοποιείται η καθημερινή συλλογή και ο διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλών από τα υπόλοιπα απορρίμματα και η μετέπειτα μεταφορά τους σε κέντρα ανακύκλωσης.

 1. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Εντός των καταστημάτων Selekt Beauty έχουν εγκατασταθεί LED λαμπτήρες και αυτοματοποιημένος φωτισμός, ούτως ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες φωτισμού και να εξοικονομείται ενέργεια.

 1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Το Selekt Beauty συμμερίζεται τις δράσεις του Ομίλου μας για μείωση της σπατάλης πρώτων υλών. Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια μείωσης της χρήσης χαρτιού, το Selekt Beauty έχει ενσωματώσει στη λειτουργία του την ηλεκτρονική απόδειξη.

 1. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΟΘΟΝΩΝ

Μια ακόμα ενέργεια του Ομίλου μας για μείωση της χρήσης χαρτιού, αφορά τα προωθητικά μέσα. Συμμορφωμένο με τις πρακτικές του Ομίλου μας, το Selekt Beauty εγκατέστησε ψηφιακές οθόνες για την προώθηση των μαρκών και των προσφορών του εντός των καταστημάτων του.

Το Selekt Beauty ενσωματώνει διαρκώς νέες βιώσιμες πρακτικές στο μοντέλο λειτουργίας που ευθυγραμμίζονται με την ταυτότητα της επωνυμίας. Έτσι, συνεχίζει να παραμένει ο απόλυτος προορισμός για τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς, με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.