Skip to main content

Στο Studio του Food Stories: Μια Ημέρα γεμάτη Δημιουργικότητα και Γεύσεις

Ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας και έμπνευσης ξεκίνησε για εμάς στο studio του Food Stories. Με αφορμή που ο Σεπτέμβριος είναι «Μήνας Πρωινού», βρέθηκα στα studios του Food Stories και εκεί πέρασα την μέρα μου μαθαίνοντας και βλέποντας τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες.

foodstories 2

Στον χώρο του studio, το άρωμα των φρέσκων συστατικών περικύκλωσε τις αισθήσεις μας, κάνοντας όλους όσους βρισκόμασταν εκεί να θέλουμε να δοκιμάσουμε ότι ετοιμαζόταν από τον σεφ Θεόδωρο.

Στο studio συνάντησα τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις εντυπωσιακές γευστικές συνταγές και τα videos, επαγγελματίες που ενώνονται για να μοιραστούν τη χαρά της δημιουργίας και να εμπνεύσουν τους άλλους.

Φυσικά, δεν θα μπορούσα να φύγω από το studio προτού να μιλήσω με τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου και την συνάδελφο μας και υπεύθυνη για την γενική διαχείριση του food blog του Food Stories Χριστίνα Λοίζου.

theo

Ξεκινώντας με το σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου:

«Όσο πιο καλή είναι η πρώτη ύλη, τόσο πιο εύκολη γίνεται η δουλειά των σεφ»

-Θεόδωρε μου, κάνεις εδώ και δυο χρονιά το Food Stories, θα ήθελα να μου πεις κάποια λόγια για αυτή την συνεργασία σου;

– Για αρχή, αυτό που θέλω να μοιραστώ μαζί σου είναι ότι ήταν η πρώτη μου συνεργασία που είχε να κάνει με τον φακό και να εκτελώ συνταγές μπροστά που μια κάμερα. Μέσα από αυτά δυο χρόνια, νιώθω ότι εξελίχθηκα πάρα πολύ, έχουμε μια πολύ όμορφη συνεργασία που είναι πολύ σημαντικό, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Τα προϊόντα που έχουμε είναι φανταστικά, και όσο πιο καλή είναι η πρώτη ύλη, τόσο πιο εύκολη γίνεται η δουλειά των σεφ.

-Μπαίνοντας στον Σεπτέμβριο μήνα, που είναι Breakfast Month, ποια συνταγή θα μας πρότεινες;

-Τα τελευταία 2-3 χρόνια ασχολούμαι πάρα πολύ με το κομμάτι του breakfast/brunch, σίγουρα τα pancakes δεν θα μπορούσαν να λείπουν, από το τραπέζι, θα πρότεινα αλμυρό και γλυκό pancake. Το αλμυρό, θα το έκανα με scrambled eggs, bacon και maple syrup, επειδή ειδικά στην Κύπρο μας αρέσει ο συνδυασμός του αλμυρού με του γλυκό. Για το γλυκό pancake θα πρότεινα κάτι με αναρό -κρέμα, μέλι και ξηρούς καρπούς και για να το δροσίσουμε λίγο θα πρόσθετα μια μπαλίτσα παγωτού ή ένα sorbet λεμονί, πορτοκαλί ή φράουλα.

-Εάν σου δινόταν η ευκαιρία να μαγειρέψεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, τι θα έκανες;

-Εάν είναι για τον Πρόεδρο, σίγουρα θα έβαζα στο μενού μου κάποιο κυπριακό στοιχείο μέσα. Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα, που το βρίσκω και διαχρονικό και το φτιάχνω με πάρα πολύ αγάπη, είναι το γιουβέτσι, με σιγοψημένο αρνάκι και στην δική μου συνταγή του βάζω δυο τρία στοιχεία και το κάνει διαφορετικό. Έτσι νομίζω θα έφτιαχνα ένα υπέροχο γιουβέτσι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

-Είναι η αγάπη το στοιχείο κλειδί στις συνταγές;

-Το άκουγα πάντα και από πολύ μικρός αυτό το πράγμα, ότι είναι η αγάπη, την στιγμή που το κατάλαβα ήταν όταν έβλεπα την γιαγιά μου να μαγειρεύει. Τα φαγητά της πάντα, χωρίς να προσθέτει καθόλου ζάχαρη ή μέλι, ήταν τόσο γλυτζιά, που ήταν καθαρά η αγάπη που συνδυάζεται με το ότι θα δώσεις τη σωστή σημασία και το σωστό χρόνο στο κάθε υλικό για να μαγειρευτεί σωστά.

christina

Ολοκληρώσαμε την συζήτηση μας με την συνάδελφο μας Χριστίνα Λοίζου:

Έμπνευση για όλους

-Χριστίνα μου, εξήγησε μου λίγο την φιλοσοφία πίσω από το Food Stories.

-Η φιλοσοφία πίσω από το Food Stories είναι να εμπνεύσει το κοινό να δημιουργήσει τις δικές του γευστικές ιστορίες χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας υλικά. Μέσα από δημιουργικές ιδέες συνταγών, μαγειρικά tips αλλά και συμβουλές διατροφής προσκαλεί τον καθένα από εμάς σε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα!  Οι σεφ μας, Θεόδωρος Ελευθερίου και Γιάννης Γιαγκουλής μπαίνουν κάθε μήνα στην κουζίνα του Food Stories για να φτιάξουν μοναδικά πιάτα και να μας δώσουν εύκολες, γρήγορες και ξεχωριστές ιδέες συνταγών! Επίσης, στην κουζίνα μας υποδεχόμαστε guests όπως διατροφολόγους, σεφ και άλλα γνωστά πρόσωπα τα οποία μαγειρεύουν μαζί με τους σεφ μας, ενώ λαμβάνουν μέρος σε food challenges και διαγωνισμούς.

-Ποια είναι η δική σου θέση, και τι είναι αυτό που κάνεις;

-Εργάζομαι στον Όμιλο Χ.Α ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ τα τελευταία 3 χρόνια ως Digital Content Creator στο Καταναλωτικό Τμήμα του Ομίλου. Οι αρμοδιότητες μου αφορούν την δημιουργία περιεχομένου, τη δημιουργία διαφημιστικών καμπάνιων και την διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διάφορων μαρκών όπως La Molisana, Tabasco, St.Dalfour, Pellini, Sacla, Divella, D&L, Familia και Organix.  Επίσης, είμαι υπεύθυνη για την γενική διαχείριση του food blog του Ομίλου μας, του Food Stories σε ότι αφορά την δημιουργία περιεχομένου, την διαχείριση της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την δημιουργία διαφημιστικών καμπανιών όπως και την επιμέλεια της παραγωγής των συνταγών.

-Με μια λέξη εάν έπρεπε να περιγράψεις το Food Stories…;

-Αν έπρεπε να περιγράψω το Food Stories με μια λέξη αυτή θα ήταν η “Έμπνευση”.

-«Μήνας Πρωινού» ο Σεπτέμβρης πιο είναι το ιδανικό breakfast για εσένα;

-Για μένα το ιδανικό πρωινό είναι αυτό που γεμίζει τον οργανισμό μου με ενέργεια και θρεπτικές ίνες ενώ είναι ταυτόχρονα γρήγορο και νόστιμο. Ως πιστός οπαδός της υγιεινής διατροφής, έχω εντάξει τον τελευταίο καιρό στην πρωινή μου ρουτίνα τα οργανικά προϊόντα Rude Health. Αγαπημένος μου συνδυασμός είναι η Rude Health Low Sugar Granola με το υπέροχο σε γεύση Rude Health Almond Drink Organic.

-Εσένα ποιά είναι η σχέση σου με την μαγειρική;

Η σχέση μου με την μαγειρική είναι σχέση αγάπης. Είναι η ώρα της ημέρας όπου αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να δημιουργήσει και να εμπνευστεί. Προσωπικά η μαγειρική με χαλαρώνει λόγω του ότι μπορώ να είμαι δημιουργική και να δοκιμάζω τον εαυτό μου φτιάχνοντας κάθε φορά κάτι καινούργιο.

Κέιμενο της Λουίζας Λουη, Corporate Communications Officer